Een open architectenassociatie

Werkwijze

AIM is een flexibele horizontaal gestructureerde groep architecten-specialisten die hun kennis bundelen en waarin jonge en talentvolle architecten hun ambitie kunnen waarmaken. De AIM-architect kan hierdoor efficiënt optreden als dirigent en bezieler van zijn architectuur. Door dit concept heeft de individuele architect de ruimte om steeds onderzoekend te zijn met een kritische geest ten opzichte van de snel evoluerende bouwwereld. Dat is de betrachting van Architects in Motion.

Dit dynamisch samenwerkingsverband tussen de architect- vennoten Bart Janssens en Luc Vanhout werd in 2004 en 2005 uitgebreid met respectievelijk de senior partners architect Pe­ter Mertens en architect Fréderic Wattecamps. In 2009 werd het samenwerkingsverband verder uitgebreid met junior partner, architect Ann Geudens.

Deze samenwerking is ontstaan vanuit het architectenbureau Atelier Vanhout & Ass. Het verhaal van Atelier Vanhout & Ass. start in 1955 met architect Carli Vanhout. Vanaf 1964 ontstond er een intensieve samenwerking tussen de schoonbroers architecten Carli Vanhout en Paul Schellekens, zelf zoon van provinciaal architect Jozef Schellekens. In 1986 werd Paul Schellekens benoemd tot architect hoogleraar aan de Artesis Hogeschool Antwerpen en werd de 20 jaar durende samenwerking beëindigd. Het architectenbureau werd sindsdien mede uitgebouwd door architect Luc Vanhout, zoon van Carli Vanhout.

In 2002 vonden architecten Luc Vanhout en Bart Janssens elkaar in dezelfde overtuiging en werkten ze samen aan de uitbouw van ‘het architectenbureau van de toekomst’.

Werkwijze

Team

Het bureau telt 27 medewerkers onder wie 24 ontwerpers (architecten, ingenieur-architecten, stedenbouwkundigen, interieurarchitecten, assistent-architecten), goed voor een mix van leeftijden, ervaring en expertise.

Het bureau is georganiseerd in werkgroepen die onder leiding staan van een van de partners. De twee vennoten bekommeren zich vooral om de visievorming, de ontwerpen, de regie, het draagvlak en de samenstelling van de multidisciplinaire teams. Ook een kritische bureau-omvang vinden ze essentieel om het hoofd te kunnen bieden aan de snelle evolutie van de technologie, wetgeving en de wijzigingen van andere segmenten van het beroep.

Daarnaast doet het bureau dagelijks een beroep op een twintigtal voltijdse equivalenten via externe samenwerkingsverbanden met ingenieurs stabiliteit, technische installaties, akoestiek en andere specialisten. Werken in bouwteam is al decennia een gewoonte, zowel voor particuliere als voor overheidsopdrachten. AIM wil op die manier verstarring voorkomen en saaiheid en automatisme doorbreken, en gaat uit van een scheppende wisselwerking tussen typologieën.


Zaakvoerders

Foto Bart Janssens

Bart Janssens

Architect - Zaakvoerder
Foto Luc Vanhout

Luc Vanhout

Architect - Zaakvoerder

Team

Foto Amke Meeuwis

Amke Meeuwis

Ir. Architect
Foto Ann Geudens

Ann Geudens

Architect
Foto Bart Baeken

Bart Baeken

Ir. Architect
Foto Ben Theuwis

Ben Theuwis

Architect - Ruimtelijk planner
Foto Bert Wens

Bert Wens

Architect
Foto Bieke Van Broekhoven

Bieke Van Broekhoven

Ir. Architect
Foto Birgit Van den Broek

Birgit Van den Broek

Architect
Foto Didier Fleerakkers

Didier Fleerakkers

Ir. Architect
Foto Evelyne Van Gestel

Evelyne Van Gestel

Office Manager
Foto Frederic Wattecamps

Frederic Wattecamps

Architect
Foto Jente Pauwels

Jente Pauwels

Architect
Foto Joke Hermans

Joke Hermans

Ir. Architect
Foto Marijke Driesen

Marijke Driesen

Architect
Foto Melanie Geerkens

Melanie Geerkens

Architect
Foto Michel Jeursen

Michel Jeursen

Architect
Foto Najib Amali

Najib Amali

Architect
Foto Peter Mertens

Peter Mertens

Architect
Foto Rik Hendrickx

Rik Hendrickx

Interieurarchitect
Foto Tasha Van Laer

Tasha Van Laer

Architect
Foto Tina Schevernels

Tina Schevernels

Ir. Architect
Foto Tom Demesmaeker

Tom Demesmaeker

Architect
Foto Wim Peeters

Wim Peeters

Architect
Foto Stijn Peeters

Stijn Peeters

CAD
Foto Ananda De Sutter

Ananda De Sutter

Grafisch ontwerper
Foto Annemiek Koks

Annemiek Koks

Administratie
Foto Leen Poels

Leen Poels

Administratie

Office

Parklaan 146

2300 Turnhout

België

Louis Pasteurstraat 21

3920 Lommel

België

Contact

info@architectsinmotion.be

+32 (0) 14 41 32 32

Geopend van maandag - vrijdag

09:00 - 17:00