Woning VHB

Beelden

10 Nov 2016

De opdrachtgever zocht naar rust en ruimte na een hectische professionele carrière. Deze plek werd gevonden in landelijk gebied, omgeven met weilanden en zicht op een kanaal.

Het bouwvolume is, naar typologie van een langgevelhoeve, bewust strak gehouden. De volledige buitenschil werd uitgevoerd in geglazuurde tegelpannen in een wijnrode kleur. De afwerkingdetails werden in koper uitgevoerd. Het buitenvolume is voorzien van gemotoriseerde luiken, zodat de woning volledig afgesloten kan worden. De voorzijde van de woning is introvert, zonder asociaal te zijn. Aan de achterzijde wordt het strakke volume doorbroken door een glazen uitbouw. Deze uitbouw maakt het mogelijk ten volle te genieten van het wijdse zicht.

De zoektocht naar rust en ruimte is eveneens vertaald in het interieur. De basis van de wanden, vloeren en plafonds werd bewust beperkt tot twee textuurloze kleuren: zuiver wit en mat zwart. Hierdoor ontstaat een leeg canvas waaraan de bewoner op zijn tempo en volgens zijn smaak zijn eigen ding kan toevoegen. Een aantal uitgebalanceerde accenten met uitgesproken textuur werden reeds toegevoegd; opvallende natuursteen, een gefumeerde spiegel, roze handgeknoopt Scandinavisch tapijt, een op maat gemaakte lichtsculptuur door Adalbert Gans en digitale prints van Glenn Huyben.

De tuin tracht pragmatisch een minimum aan visuele schermen te voorzien, daar waar nodig. Uiteindelijk is het doel om zo goed mogelijk in het weidse landschap te integreren, zonder vermoeiende accenten.

Lees ook:


Delen op:ADRESSEN

Parklaan 146

2300 Turnhout

België

Louis Pasteurstraat 21

3920 Lommel

België

CONTACT

Heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens:

+32 (0) 14 41 32 32

info@architectsinmotion.be

NIEUWSBRIEF

Blijf up to date.


Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren en onze dienstverlening te optimaliseren. Lees ook de Privacy & Policy