Wonen in het park

Opdrachtgever

LAMOO nv

Architectenbureau

Architects in Motion

Landschapsarchitect

Omgeving

Aannemer

Bouwonderneming Lamers

Studiebureau

GHW bvba

Beelden

22 Jan 2019

Omgeving en Architects in Motion kiezen kwaliteit boven kwantiteit.

Met het project De Wal te Hamont-Achel brengt het ontwerpteam publiek groen in het stadscentrum. Op een boogscheut van het marktplein wordt 2/3 van het projectgebied ingericht als een voor publiek toegankelijke, maar autovrije zone. Het groene karakter, de waterinfiltratie en de bestaande infrastructuur vormen de uitgangspunten van het ontwerp. Rondom dit park worden vijf bouwvolumes opgetrokken, goed voor 66 woongelegenheden en een beperkt aantal commerciële ruimten. Bijzondere aandacht wordt besteed aan collectieve functies zoals een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en fietsenstallingen. Ter vrijwaring van het park wordt het parkeren ondergronds georganiseerd. Een bewuste keuze voor een mix aan woontypes draagt bij tot de sociale diversiteit in het centrum van Hamont-Achel. Een doordacht materiaalgebruik resulteert in een eerlijke, tijdloze architectuur op schaal van de nabije omgeving.

Het project De Wal is het toonbeeld van verdichting van het centrum, de versterking van de publieke ruimte en kwalitatieve woningen.


Delen op:



ADRESSEN

Parklaan 146

2300 Turnhout

België

Louis Pasteurstraat 21

3920 Lommel

België

CONTACT

Heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens:

+32 (0) 14 41 32 32

info@architectsinmotion.be

NIEUWSBRIEF

Blijf up to date.


Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren en onze dienstverlening te optimaliseren. Lees ook de Privacy & Policy