Handbogenhof - Lier

Opdrachtgevers

Artes group

CAAAP

Architectenbureau

Architects In Motion

Studiebureau stabiliteit

Dexco

Studiebureau technieken

Arcadis

Studiebureau akoestiek

De Fonseca

Landschapsarchitect

OKRA

Beelden

Make Me

Beelden

24 Jun 2019

Na de sloop van het voormalige woonzorgcentrum in de Kanunnik Davidlaan in Lier, ontstond een bijzondere opportuniteit voor een herontwikkeling van de site. Door een intense en positieve samenwerking via een PPS formule, met o.a. de Stad Lier, OCMW Lier, Lierse Maatschappij voor de Huisvesting, Artes Group en Architects In Motion werden de bijzondere kwaliteiten van de site in kaart gebracht en omgezet in een weloverwogen masterplan met veel doorzichten en publieke ruimte.

De hedendaagse architectuur streeft naar een optimale integratie van het project in de historische context van de Lierse binnenstad. 

Geïnspireerd op de vele pittoreske hoekjes en pleintjes van de stad Lier biedt het project een maximale doorwaadbaarheid voor voetgangers en fietsers met veel groenaanleg. Een oase van rust in een bruisend stadsdeel. Het project verbindt de historische structuren van de oude wallen, Kapucijnenvest en de groene vesten langsheen de recentelijk gerestaureerde godshuizen. De diagonale wandelas doorheen het groene binnenplein geeft een prachtig zicht op de spits van de Sint-Gummaruskerk. Een eigentijdse vormgeving met lichtgrijs genuanceerde baksteenarchitectuur gecombineerd met architecturale gevelafwerking in een bruisende schoolomgeving biedt schitterende opportuniteiten als aangename woonomgeving voor zowel jonge gezinnen als ouderen. 


Delen op:


Gerelateerd nieuws

30 JUN 2017

De Ark en AIM in Schoonbroek

01 DEC 2016

Silsburg Retour: winkelen en wonen verenigtADRESSEN

Parklaan 146

2300 Turnhout

België

Louis Pasteurstraat 21

3920 Lommel

België

CONTACT

Heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens:

+32 (0) 14 41 32 32

info@architectsinmotion.be

NIEUWSBRIEF

Blijf up to date.


Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren en onze dienstverlening te optimaliseren. Lees ook de Privacy & Policy