Bakkerij Dellafaille een geschenk uit de hemel op het “Nieuw Zuid”

Beelden

23 Aug 2022

Bakkerij Dellafaille, een meer dan gevestigde waarde in het Antwerpse, opende een vierde vestiging op de site van het “Nieuw Zuid”.  Zij dragen hun steentje bij tot een menselijkere buurt, de aanwezigheid van “geur van verse croissants“ prikkelt de voorbijganger. In het hedendaagse strakke hoofdgebouw op het Panamarenkoplein kreeg interieurarchitect Rik Hendrickx van Architects in Motion de opdracht om het volledige interieur uit te werken.

Dellafaille is gekend voor dagelijkse versheid, kwaliteit en authenticiteit waardoor hun bestaande winkelinterieurs eerder klassiek geïnspireerd zijn. Het nieuwe gebouw en de ruimte daarentegen hedendaags, strak en eerder zakelijk zorgde ervoor dat de inrichting ervan een hele uitdaging zou worden. Een combinatie vinden die de herkenbaarheid van Dellafaille zou garanderen en tegelijkertijd een hedendaags winkelinterieur ontwerpen, passend bij de bestaande architectuur.

Er werd gezocht naar eenvoudige eerlijke volumes, materialen en een zacht kleurgebruik. Inspiratie vonden we in diverse bakkersproducten; een terracottavloer verwijzend naar een pizzaovensteen en zachte offwhite kleuren die doen denken aan granen en bloem.

Lees ook:


Delen op:ADRESSEN

Parklaan 146

2300 Turnhout

België

Louis Pasteurstraat 21

3920 Lommel

België

CONTACT

Heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens:

+32 (0) 14 41 32 32

info@architectsinmotion.be

NIEUWSBRIEF

Blijf up to date.


Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren en onze dienstverlening te optimaliseren. Lees ook de Privacy & Policy