AIM & architect Jozef Schellekens

Beelden

12 May 2020

In 2012 werd het eerste deel van de geklasseerde interbellum dubbelwoning Schellekens-Op de Beeck van architect Jozef Schellekens gerestaureerd. (zie reportage RTV 2012)

Anno 2020 wordt de gevel van het tweede gedeelte onder handen genomen. De Vlaamse overheid - Agentschap Onroerend Erfgoed ondersteunt kopers van erfgoed door de kosten voor de registratie terug te brengen tot 5% waardoor een budget vrij komt voor noodzakelijke herstellingswerken. Dit bedrag dient binnen 5 jaar na aankoop te worden besteed. Gelet op de aankoop in 2017 van dit gedeelte van de dubbelwoning door Jef Vanhout, de achterkleinzoon van Jozef Schellekens, werd een eerste deel van de restauratie opgestart. De woning was tot 2017 eigendom van dhr. en mevr. Alex Op de Beeck, de zoon van de oorspronkelijke opdrachtgever dhr. Theo Op de Beeck, jeugdvriend van Jozef Schellekens. Enerzijds wordt de gevel integraal onder handen genomen (reinigen gevelsteen, voegwerk, dakranden, zinken afvoerbuizen) - anderzijds wordt de tuinmuur die in de jaren ‘40 werd opgetrokken terug gesloopt zodat de 2 tuinen terug een geheel vormen, zoals in de jaren ’30 ontworpen. Niet zonder enige trots coördineert Architects in Motion de werken onder het deskundig toezicht van het IOED Erfgoed Noorderkempen. In een latere fase zal het buitenschrijnwerk en het interieur onder handen genomen worden.

Op die manier wordt het icoon van het Kempens modernisme klaargemaakt voor een volgende generatie.Delen op:ADRESSEN

Parklaan 146

2300 Turnhout

België

Louis Pasteurstraat 21

3920 Lommel

België

CONTACT

Heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens:

+32 (0) 14 41 32 32

info@architectsinmotion.be

NIEUWSBRIEF

Blijf up to date.


Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren en onze dienstverlening te optimaliseren. Lees ook de Privacy & Policy