Revitalisatie van jong erfgoed

Beelden

14 Oct 2016

Het project omvat een verbouwing en uitbreiding van een woning van architect Lou Jansen, een icoon van de Turnhoutse school en symbool van de Kempense ‘golden sixties’. Het gebouw staat dan ook vermeld in de inventaris van het bouwkundig erfgoed (Relict/12199). De werkzaamheden hadden als doel de woning aan te passen aan de toegenomen behoefte aan ruimte voor zowel het woongedeelte (gezin met 7 personen) als het praktijkgedeelte.

Architect Bart Janssens stelde een ingreep voor die het oorspronkelijke concept en de architectuur kan versterken. Het volume van de uitbreiding van de praktijk en leef/slaapruimtes werd harmonieus geintegreerd in het bestaande volumespel. Een bewuste keuze was om geen nieuw materiaal te introduceren. Het unieke van de bestaande betonsteen was niet meer repliceerbaar/verkrijgbaar, zodat werd geopteerd om te werken in het materiaal van de oude zwarte stalen raamprofielen. Het toegevoegde “donkere” volume versterkt tevens de bestaande volumes in lichtgrijze betonsteen.

Architect Bart Janssens nam het initiatief om dit concept te bespreken met de oorsponkelijke ontwerper Lou Jansen. Na enkele bijzonder aangename gesprekken werd het idee verder verfijnd. Het resulteert in een bijzondere transparante architectuur die het concept van de bestaande assen in de woning versterkt.

Lees ook:


Delen op:


Gerelateerd nieuws

04 DEC 2015

Woning DT: een hedendaagse woning met respect voor de omgevingADRESSEN

Parklaan 146

2300 Turnhout

België

Louis Pasteurstraat 21

3920 Lommel

België

CONTACT

Heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens:

+32 (0) 14 41 32 32

info@architectsinmotion.be

NIEUWSBRIEF

Blijf up to date.


Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren en onze dienstverlening te optimaliseren. Lees ook de Privacy & Policy