Oude hoeve wordt poort naar de natuur

Studie stabiliteit

Studiebureau Van Hoorickx

EPB-Verslaggeving

Esta-Advies

Veiligheidscoördinatie

ASBT

Beelden

30 May 2017

Architects in Motion engageert zich om de oude Wouwershoeve in het natuurgebied ‘de Hoge Vijvers’ in Arendonk om te vormen tot een centrum voor actieve natuur-, landbouw- en cultuurbeleving. Eigenaar ‘het Agentschap voor Natuur en Bos’ selecteerde de vzw Talander, een organisatie die woon- en dagbesteding biedt aan volwassenen met een verstandelijke beperking, om de Wouwershoeve en omgeving te ontwikkelen. In een eerste fase wordt de oude schuur gerenoveerd tot ontmoetingsruimte met theehuisje. Zo kunnnen passanten er verpozen en genieten van het weidse uitzicht. In een tweede fase zal het hoevegebouw zelf onder handen worden genomen in functie van de zorg.

Voor dit project krijgt Talander de steun van LEADER, het Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. Voor de verdere uitbouw van de Wouwershoeve werkt de vzw Talander samen met heel wat lokale partners zoals Velt vzw, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vzw, Toerisme Arendonk vzw, Hecht Arendonk, Vormingplus Kempen, Natuurpunt en Oxfam Wereldwinkel.

Voor de bouwwerken zelf kan Talander rekenen op bedrijven die in de buurt gevestigd zijn, zoals Algemene Bouwonderneming Frans Willems uit Ravels en Energieconcepten uit Arendonk.

Lees ook:


Delen op:ADRESSEN

Parklaan 146

2300 Turnhout

België

Louis Pasteurstraat 21

3920 Lommel

België

CONTACT

Heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens:

+32 (0) 14 41 32 32

info@architectsinmotion.be

NIEUWSBRIEF

Blijf up to date.


Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren en onze dienstverlening te optimaliseren. Lees ook de Privacy & Policy