Een nieuw kinderdagverblijf voor Wellen

Beelden

07 Jul 2016

Het hoofdgebouw van de voormalige gemeentelijke jongensschool, gebouwd in 1923, opgenomen in de ‘Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed’, situeert zich juist buiten de dorpskern van de gemeente Wellen en huisvest sinds enkele jaren het kinderdagverblijf “De Hartediefjes”. 

De hedendaagse comforteisen en de wens om uit te breiden van 22 naar 33 plaatsen, was voor het bestuur van het OCMW Wellen de aanleiding om over te gaan tot een gedeeltelijke renovatie van het bestaande gebouw en een deel nieuwbouw. 

De vereisten van ‘Kind en Gezin’ enerzijds en de toegankelijkheid anderzijds resulteerden in een geïntegreerde aanpak naar het ontwerp van het team van Architects in Motion, bijgestaan door het studiebureau voor stabiliteit Van hoorickx uit Turnhout en het studiebureau voor de technische installaties DWE uit Berchem, met respect voor de erfgoedwaarde van de voormalige jongensschool.

In samenwerking met kunstenares Inge Van Gheel werd het interieur op een speelse manier ingericht met verschillende kleuraccenten, waarbij openheid, duurzaamheid en een maximaal veiligheidsgevoel belangrijke parameters zijn.

“Een kinderdagverblijf
een fase van je leven
een deel van je opvoeding
je komt er binnen, ontwikkelt er
klaar om verder te gaan richting een volgende stap
3 leefgroepen,
3 kleuren,
3 identiteiten
de kinderen komen er letterlijk binnen,
de lijnen ook
een paar jaar later vertrekken ze weer,
de lijnen ook
de toekomst staat open,
de lijnen gaan naar boven”


Delen op:ADRESSEN

Parklaan 146

2300 Turnhout

België

Louis Pasteurstraat 21

3920 Lommel

België

CONTACT

Heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens:

+32 (0) 14 41 32 32

info@architectsinmotion.be

NIEUWSBRIEF

Blijf up to date.


Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren en onze dienstverlening te optimaliseren. Lees ook de Privacy & Policy