Architects in Motion en STORMloop / by Bart Janssens

Architects in Motion neemt een engagement in STORMloop waardoor Herentals drie weken lang baadt in kunst. 

Van zaterdag 11 mei tot en met zondag 26 mei vindt STORMloop plaats, een participatief kunstenparcours waaraan meer dan 250 kunstenaars, bekende zowel als onbekende, het beste van zichzelf zullen geven. Het aanbod gaat van schilderen, beeldhouwen, tekenen met balpen,  over een vlooiencircus en performances tot muziekoptredens en dans. Wie het allemaal wil behappen, zal tijd en ogen te kort komen. 

STORMloop neemt zich voor academische kunst, amateurkunst en rebelse kunst te versmelten om het wezen van kunst thuis te brengen waar zij hoort en dat is als sociaal weefsel uiteraard overal. Met het originele openingsevent STORMloopT wil de organisatie ook de brug bouwen tussen sport en cultuur: de urban icon’s run. 

Architects in Motion houdt zo de vinger aan de pols en staat op die manier in de voorlinie bij nieuwe onderstromen in de stadsontwikkeling van Herentals. 

Wil je meer te weten komen over dit "Kassel van de Kempen", contacteer dan organisator Geert Verbist, mede-organisator Mieke Goris of perscontact Mark Eelen.

https://www.stormloop2019.be/homepage/

banner-fb.jpg