Architects in Motion ontwerpt prototype voor KBC private banking / by Bart Janssens

Na de aankoop van een casco gebouw te Brasschaat, werd Architects in Motion door KBC aangesteld als ontwerper van het kantoor. De ontwerpopdracht omvatte de afwerking en inrichting van de kantoor- en ontvangstruimtes, alsook het uitwerken van een algemene interieurvisie voor de vernieuwende corporate branding van Private Banking die KBC voor ogen heeft. Architects in Motion deed dit in nauwe samenwerking met de interieurarchitecten van KBC van dit kantoorproject.

Tijdens het ontwerpproces stonden toegankelijkheid en huiselijkheid centraal, wat zich vertaalt in een hedendaagse, vooruitstrevende materiaalkeuze. De wanden werden afgewerkt met een ruwe massief eiken wandbekleding. Dit materiaalgebruik biedt niet alleen akoestische voordelen maar creëert tevens een gevoel van warmte en betrouwbaarheid, net zoals bij een traditionele oerdegelijke eiken parket.  Deze wandafwerking werd gecombineerd met zwarte accenten in binnenschrijnwerk en plafondafwerking.
In het gebouw werd de industriële look&feel van de ruwbouwconstructie behouden om zo budgettair meer ruimte te creëren voor natuurlijk materiaalgebruik & inrichtingsaccenten. Zo kon het totaalbudget zelfs nog omlaag.
Daar de ontvangst – en gesprekruimtes gericht zijn op informele communicatie en ongedwongen gesprekken werd er bewust gekozen voor huiselijk meubilair. Op de wanden werd er bijkomend gewerkt met kamerhoge foto-opnames van Brasschaat.  AIM realiseerde een fris ogende en gezellige werkruimte op de 2e verdieping, die aanzet tot inspiratie, creativiteit en samenwerking, door het gebruik van lichte kleuren, een heldere inrichting en tijdloos meubilair.
Alle afwerkingsmaterialen zijn duurzaam en onderhoudsarm.

Kortom, Architects in Motion is er dankzij een doordachte materiaalkeuze in geslaagd een omgeving te creëren waar zowel klant als werknemer zich thuis voelen.
Met het vooropgestelde budget van de traditionele kantoren van de opdrachtgever werd er samen met KBC een volledig nieuw en kwalitatief concept gecreëerd.

Foto's: Hendrik Biegs