Open Wervendag / by Bart Janssens

Voorbije zondag vond de 11de editie van Open Wervendag plaats, georganiseerd door Confederatie Bouw en de aannemers van de werven.
De Warande, het project ‘Renovatie van de eerste podiumzaal in de schouwburg en de uitbreiding servicegebouw artiesten’ werd opengesteld voor het publiek. Met 1.073 bezoekers kunnen we spreken van een geslaagde editie!

De Warande krijgt een make-over. Na vernieuwingen aan de inkomhal, het café, de Expozaal en de Kuub, was de Schouwburg aan de beurt. Het gebouw wordt aangepast aan de vernieuwde veiligheids- en comforteisen en ook het speelvlak wordt uitgebreid. De werken zijn gestart in augustus en lopen nog tot september 2018.

De werf was al zichtbaar vanop de uitkijktoren of gewoon vanop straat, maar nu werd ook de binnenkant opengesteld voor het publiek. Met veel enthousiasme gaven aannemer Belemco, Provincie Antwerpen en Architects in Motion een rondleiding doorheen de bestaande schouwburg en het nieuwe servicegebouw voor artiesten en theatertechnici.

Artikel Gazet van Antwerpen
Artikel Het Laatste Nieuws
Reportage RTV