Eerste steenlegging CAW De Kempen / by Bart Janssens

Op vrijdag 12 mei organiseerden CAW De Kempen en OCMW Turnhout de eerste steenlegging van de Welzijnscampus Dr. Constant Janssen in Turnhout.

De naam van de Welzijnscampus ‘Dr. Constant Janssen’ verwijst naar de vader van Dr. Paul Janssen, stichter en bezieler van Janssen Pharmaceutica in Beerse.
Janssen Pharmaceutica stelt de bouwgrond voor deze Welzijnscampus gratis ter beschikking door middel van een erfpachtovereenkomst met CAW De Kempen.

De site is gelegen in het centrum van Turnhout, tussen het station NMBS en de Grote Markt en ligt tevens op de as tussen de toekomstige stationsontwikkeling SLIM en de campus van het cultuurhuis de Warande.

Het idee om de welzijnsdiensten van CAW De Kempen en de sociale dienst van het OCMW van Turnhout samen te brengen op 1 campus is ontstaan in 2011. Door de krachten te bundelen zal de dienstverlening worden geoptimaliseerd. De samenwerking tussen beide organisaties is uniek voor Vlaanderen en vereist een bijzondere aanpak.

In het gebouw zullen op termijn 100 medewerkers van CAW De Kempen samenwerken met ongeveer 65 medewerkers van het OCMW van Turnhout, bijgestaan door een 70-tal vrijwilligers.

Nnieuws
Gazet van Antwerpen
Reportage RTV